top of page
  • Foto van schrijverJulie

Neem jij ook een duurzame douche?

k ben ongelooflijk fan van de skin washes van RainPharma. Heerlijk zo een douche met een lekkere geur die past bij mijn mood van die moment. Onze huid voelt ook lekker zacht aan na de douche. Maar wist je ook dat met RainPharma douche gelijk staat aan een duurzame douche. Ik leg het jullie graag even uit.


Hoe dichter bij huis, hoe korter de keten, hoe minder transporteren. RainPharma zit in Leuven en alle producten worden in België geproduceert. Dichterbij kan dus bijna niet.


Een groot verschil met de klassieke douchegels is de hoeveelheid toegevoegd water. Klassieke douchegels bestaan vooral uit water dat wordt

erkrijgen. De skin washes bij RainPharma zijn super geconcentreerd en er is geen water aan toegevoegd. Hierdoor heb je heel weinig product nodig . Eén druppel om je handen te wassen en een half of een heel pompje om je volledige lichaam te wassen. Een flesje van 100ml komt overeen met een 1 liter van een klassieke douchegel. Een fles van 500ml komt overeen met 5 liter. Hiermee wordt de afvalberg verkleind en is er veel minder transport nodig.


De bruine flessen zijn gemaakt van PET, één van de best recycleerbare materialen. Alle nieuwe flessen die zijn van gerecycleerde PET en kan je nadien opnieuw recycleren. Het blijft een belangrijk punt dat we niet aanlengen met water. In principe gooi jij daarom per jaar maar 1 recycleerbare fles van 500 ml in de PMD zak die een nieuw leven kan krijgen.


Elk product moet bewaard worden en garanderen dat schimmels , bacteriën en gisten niet overleven om bijvoorbeeld huidproblemen en allergieën te vermijden. Sommige bewaarmiddelen zijn niet goed voor het milieu, jouw douchegel komt uiteindelijk in de riool terecht. RainPharma gebruikt een natuurlijk bewaarsysteem uit tarwe en basilicum. Doordat er geen water wordt toegevoegd, hoeven we geen hoge concentraties bewaarmiddelen te gebruiken.


Je huid is een orgaan, net als je hart. Op die huid leeft een hele zoo. Diertjes die we er liever wel of niet hebben. De goede bacteriën houden van een licht zure leefomgeving. Douchen maakt onze huid minder zuur, dat vinden de goede bacteriën lastig en de slechte bacteriën vinden dat heerlijk. Aangezien we ons elke dag douchen, doen we dat dus maar beter zo respectvol mogelijk voor die goede huidbacteriën. Vraag na welke zuurtegraad jouw douchegel heeft. Die van RainPharma heeft een zuurtegraad van 5,5, helemaal zoals het hoort. Meteen de reden dat zoveel mensen ons berichtjes sturen dat hun huid zoveel beter is sinds ze zich douchen met de bijzondere Skin Washes van RainPharma: zachter, minder droog, geen jeuk meer, ...


Hoog tijd dus om eens na te denken over je doucheritueel.


28 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page