top of page

Wat je wilde weten over PMU.

Hoe fijn zou het zijn als je iedere dag stralend opstaat en geen uren in de badkamer moet doorbrengen? Super fijn toch!


Daarom kan je bij Beauty and Style terecht voor permanente make-up, zodat je altijd fris voor de dag komt. Benieuwd wat de voordelen zijn, en waar je juist rekening mee moet houden? In deze blog ontdek je wat je zeker moet weten als je graag start met permanente make-up.


  • Wat is permanente make-up?

Bij permanente make-up gebruiken we een toestel waarmee we veilige, kwalitatieve pigmenten inbrengen in de opperhuid. Het inbrengen van pigmenten gebeurt met een pen waarin een wegwerp naaldmodule wordt geplaatst. Het wordt vaak vergeleken met een tattoo, maar dat is toch nog verschillend.

Bij permanente make-up wordt het pigment namelijk in de bovenste huidlaag gebracht, terwijl bij een tatoeage de naald veel dieper in de huid gaat. Omdat we oppervlakkiger en zachter werken, is permanente make-up niet zo blijvend zoals een tattoo. Met de juiste nazorg geniet jij wel optimaal van een langdurig resultaat!


  • Een bijwerking na de eerste sessie is cruciaal.

Net omdat we enkel in de buitenste huidlaag werken, zal nog zo’n 70% van het resultaat vervagen. Dat toont direct ook het belang van een bijwerking aan, want dat zal de houdbaarheid verlengen. Kom je na je eerste sessie niet meer langs voor een bijwerking, dan zal het resultaat slechts een drietal maanden zichtbaar zijn.

Kom dus zeker langs voor je bijwerking, dit gebeurt best minstens 6 weken en maximum 12 weken na je eerste sessie.


  • Zijn bijwerkingen nadien ook nog nodig?

Door externe factoren zoals daglicht maar ook je cel vernieuwing zal de kleur doorheen de jaren vervagen. Algemeen geldt dat een bijwerking best om de 2 à 3 jaar gebeurt, bij microblading is dat gemiddeld om de 1,5 jaar. Reken eens uit hoeveel make-up en tijd je hiermee uitspaart ;-) .


  • Permanente make-up van de ogen, lippen en wenkbrauwen.

Bij Beauty and Style verzorgt Annelies zowel permanente make-up aan van de ogen, lippen als wenkbrauwen. Je hebt hier keuze uit verschillende wenkbrauwtechnieken, eyeliners en lipbehandelingen.

Heel wat verschillende mogelijkheden dus! Samen met jou kijken we wat perfect past bij jouw gelaat.


  • En wat met de prijs?

De prijs is verschillend per behandeling. Voor een eyeliner is dat vanaf €195, bij wenkbrauwen of lippen is er natuurlijk meer tijd nodig. De prijzen vind je op de website.


  • Wat merk je na de eerste behandeling?

Niet verschieten: de eerste dagen na jouw behandeling lijkt de kleur een stuk donkerder. Jehuid heeft namelijk wat tijd nodig om het pigment op te nemen. Bovendien kan je de eerste dagen ook last hebben van korstjes en zwelling. Je huid is op dat moment bezig met het genezingsproces, dit is dus volkomen normaal!


  • De nazorg bij permanente make-up:

Wil je lang van een prachtig resultaat genieten? Dan is de nazorg ontzettend belangrijk. Hou rekening met de volgende zaken:

* De eerste drie dagen na je behandeling moet je de permanente make-up droog houden. Smeer geen crème en blijf er ook met je handen af. Je mag ook 3 dagen niet sporten.

* 2 weken voor en na de behandeling vermijd je het zonnen, de zonnebank, sauna of hammam. Breng steeds een factor 50 aan als je toch in de zon vertoeft.

* Laat de korstjes zelf loskomen, niet aan trekken dus.

* Breng 1 week lang geen make-up aan.

  • Waarom zou je kiezen voor permanente make-up?

Er zijn heel wat redenen waarom permanente make-up absoluut een aanrader is:

* Het is ideaal voor mensen die geen make-up verdragen of weinig tijd hebben ‘s ochtends. Uren in de badkamer staan, dat is verleden tijd!

* Je voelt jezelf mooier en het geeft meer expressie aan je gelaat.

* We kunnen permanente make-up inzetten als je niet tevreden bent over bepaalde delen van je gezicht, zoals je wenkbrauwen of lippen.

* Het is trouwens ook ideaal voor sporters die anders last hebben van uitgelopen make-up.

  • Wanneer kan permanente make-up niet gezet worden?

In principe kan iedereen permanente make-up laten zetten, alleen zijn er een aantal uitzonderingen. Het mag niet gedaan worden bij:

*diabetes.

*het innemen van bepaalde medicijnen zoals bloedverdunners en roaccutane.

*zwangerschap of borstvoeding.

*chemo of bestraling.

*hepatitis.

116 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page